(Olvasási idő: 1 - 2 perc)

Régebben írtam a WampServer 3.0.4 telepítéséről és néhány fontosabb beállításról Windows 10 operációs rendszeren. Egy másik cikkben pedig egy weboldal áttelepítéséről WampServer környezetből webtárhelyre. Ez utóbbi kapcsán került elő a WampServer 3.0.4-gyel telepített phpMyAdmin 4.5.5.1 hibája.

A hibajelenség abban áll, hogy a Joomla! MySQL adatbázisának exportja hibásan készült el. Több tábla deklarációs része hiányosra sikeredett, a mezőknek csak egy része került be. Látható, hogy a c8o7n_assets tábla két mezővel jön létre, a betöltő rész viszont nyolc mezőt tartalmaz. A tárhelyen történő importnál ez természetesen hibát okozott.

phpMyAdmin 4.5.5.1 hiba - hibás SQL dump részlete

A megoldás egy új phpMyAdmin verzió letöltése és telepítése. A phpMyAdmin-t a WampServer Sourceforge oldalának Applications szekciójából lehet letölteni. Figyelni kell arra, hogy a telepített WampServer verzióhoz megfelelő kiegészítőt töltsünk le. A WampServer 3.0.4 esetében a phpMyAdmin 4.6.3 jó választásnak bizonyult.

A telepítés során meg kell adni a telepítési könyvtárat (alapértelmezetten c:\wamp)

phpMyAdmin 4.5.5.1 hiba - új verzió telepítési mappa

A telepítő érzékeli az eltérő verziójú phpMyAdmin-t. Az alkalmazásból egyidejűleg csak egy lehet telepítve. 

phpMyAdmin 4.5.5.1 hiba - meglévő verzió felülírásának engedélyezése

A telepítés gyors folyamat, előrehaladását a szokásos folyamatjelző csík mutatja. A művelet sikeres befejezését a lenti tábla megjelenése jelzi.

phpMyAdmin 4.5.5.1 hiba - új verzió sikeres telepítése

A telepítőkészlet jelzi egyébként, ha a kiválasztott komponens, vagy kiegészítő nem illeszkedik WampServer verziónkhoz. Ilyenkor a telepítés leáll. 

phpMyAdmin 4.5.5.1 hiba - nem megfelelő verzió telepítése nem lehetséges

A telepítés végeztével a WampServer-t újra kell indítani!

Egy a hibával kapcsolatos bejegyzéssor a GitHub-on (ha valakit érdekel esetleg): https://github.com/phpmyadmin/phpmyadmin/issues/12086

Nincs jogosultságod hozzászólás beküldésére. Kérlek jelentkezz be!

Comments powered by CComment